Pan pizza, ugnspizza med mozzarella och pesto

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pan pizza, ugnspizza med mozzarella och pesto

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

2.5 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Vetemjöl

6.0 

dl

 

Tomatsås:

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Krossade tomater

400.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Olivolja

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Mozzarella

250.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Pesto Genovese

3.0 

msk

Hårdost riven

150.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Om pesto >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Belguardo

Smakrikt rött vin
Pris: 249 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 816

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3265 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 447 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 2.5 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 7%

Salt 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 6.0 dl 39%

 

Tomatsås:

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Salt och peppar 0%

Olivolja 1.0 msk 3%

 

Fyllning:

Mozzarella 250.0 gram 20%

Tomater 3.0 styck 2%

Pesto Genovese 3.0 msk 8%

Hårdost riven 150.0 gram 17%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten, 37°C. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut.
  4. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Skiva tomat och mozzarella.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på tomat. Klicka ut pesto. Lägg mozzarella över.
  9. Grädda i ugnen 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Detta är en klassisk svensk, degig pan pizza. Jämför > American pan pizza.

Alternativ

Pizza i långpanna

American pan pizza

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Pan pizza, ugnspizza med mozzarella och pesto