Pizza i långpanna

Foto: Arla ¤

Pizza i långpanna

Lägg till ingredienser

Antal portioner (3 per panna): 3

Pizzadeg:

 

Vetemjöl

240.0 

gram

eller

4.0 

dl

Jäst färsk

12.5 

gram

Vatten

1.5 

dl

Matolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Hårdost riven

150.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Kabanoss

250.0 

gram

Smetana }

2.0 

dl

el. crème fraîche

 

 

Saltgurka

150.0 

gram

Rucolasallat

60.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

Pizzautrustning >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chakana Malbec Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 199 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3228 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 17%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:
Pizzadeg:

Vetemjöl 240.0 gram 26%

eller 4.0 dl %

Jäst färsk 12.5 gram 0%

Vatten 1.5 dl 0%

Matolja 2.0 msk 7%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Hårdost riven 150.0 gram 17%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Kabanoss 250.0 gram 23%

Smetana } 2.0 dl 24%

el. crème fraîche 0%

Saltgurka 150.0 gram 1%

Rucolasallat 60.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Pizzautrustning > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Kock: Arla

Uppdragsgivare: Arla

Tillagning (45 min + 1 tim )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Forma: Kavla ut degen till ugnsplåtsstor. Lägg över på väl inoljad plåt. Önskas tjockare pizza model pan pizza trycks degen ut på smord plåt med fingrarna till cirka 1 centimeters tjocklek.
  3. Pålägg: Skär korven i skivor eller bitar. Kärna ur och strimla paprika. Fördela på pizzan. Alternativ se kommentar.
  4. Grädda i ugn 10-15 minuter.
  5. Servera: Toppa med smetana, gurka och rucola.

Kockens kommentar

Som alternativt kan pizzan på traditionellt sätt fyllas med tomatsås och pålägg av olika slag innan gräddning.

Alternativ

Pizzasås

Pizzasallad

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Pizza i långpanna