Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 1110

GBR (GI) / port: 33
Recept: 2220 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl Special 5.0 dl 48%
Vatten ljummet 3.3 dl 0%
Torrjäst 7.0 gram 1%
Salami 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Matolja 1.0 msk 5%
Pålägg:
Pizzasås 1.0 dl 6%
Salami 20.0 skivor 32%
Hårdost grovriven 50.0 gram 8%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min + 24 tim )
Se film, klicka på "Babish" under bilden ovan. Pan pizza kan bakas i ugnsform, långpanna eller i stekpanna som ställs in i ugn. Tillagad i stekpanna sägs ge bästa stekyta.
- Deg dag 1: Blanda i en bunke mjöl med salt och sedan torrjäst (färsk jäst löses först i lite ljummet vatten). Tillsätt ljummet vatten och blanda och knåda samman till en mjuk deg. Forma till en boll och lägg i en inoljad skål. Täck över och låt vila i 18-24 timmar på varm plats.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan). I filmen tillreds sås av färska tomater. Ställ i kyl.
- Dag 2: Förvärm ugn i god tid på 250°C för pizza i stekpanna och på 230°C om långpanna används.
- Pizza: Dela degen i antal pizzor. 2 st i stekpanna = 1 långpanna. Häll rikligt med matolja i pannan. Tryck ut degklumpen med fingrarna till en tjock kaka nästan lika stor som pannan. Täck över och låt vila i minst en timme i rumstemperatur.
- Pålägg: Riv hårdost och skiva korv. I filmen används mozzarella och paprikakorv. När degen jäst färdigt: Smeta ut lite sås på pizzan, strö över ost, garnera med basilika och dra några varv med pepparkvarnen över. Avsluta med att ringla lite matolja över.
- Grädda i ugn 10-15 minuter för pizza i stekpanna och cirka 20 minuter i långpanna.
- Servera: Ta ut och låt vila en kort stund. Riv gärna lite ost över.
Kockens kommentar
Pan pizza är en tjockare och degigare pizza än en traditionell italiensk sådan. Detta för att degen får jäsa två gånger liknande vitt matbröd. Pan pizza är klassisk i USA, där enligt en studie 40% föredrar den mjuka varianten jämfört med det fastare alternativet.Fler recept inom Pizza
Liknande recept som American Pan Pizza
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: