Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2934 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pizzadeg:
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vatten 2.5 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 8%
Salt 1.0 tsk 0%
Vetemjöl 6.0 dl 43%
Tomatsås:
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Olivolja 1.0 msk 4%
Pålägg:
Skinka rökt skivad 400.0 gram 19%
Champinjoner 200.0 gram 2%
Hårdost riven 150.0 gram 19%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pizzadeg: Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten 37°C. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk 30 minuter.
- Pålägg: Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla skinka. Skiva champinjoner. Riv ost.
- Sås: Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs hastigt. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Pizza: Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
- Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på skinka och svamp. Fördela över ost.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Detta är en klassisk svensk, degig pan pizza. Jämför > American pan pizza.Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Pan pizza, ugnspizza med skinka och svamp
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: