Fusilli med musslor och tonfisk

Fusilli med musslor och tonfisk

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fusilli (Barilla)

400.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Feferoni inlagd

2.0 

styck

Tonfisk i olja konserv

420.0 

gram

Tomatpuré konserv

1.5 

msk

Torrt vitt vin

1.5 

dl

Blåmusslor med skal

500.0 

gram

Fiskfond koncentrerad

1.5 

msk

Tomatsås arrabbiata Barilla }

400.0 

gram

Körsbärstomater burk

200.0 

gram

 

Garnering:

 

Bladpersilja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om spiralpasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3481 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 637 gram)

Ingredienser

Visa:

Fusilli (Barilla) 400.0 gram 41%

Olivolja 0.5 dl 11%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Feferoni inlagd 2.0 styck 0%

Tonfisk i olja konserv 420.0 gram 23%

Tomatpuré konserv 1.5 msk 0%

Torrt vitt vin 1.5 dl 3%

Blåmusslor med skal 500.0 gram 5%

Fiskfond koncentrerad 1.5 msk 2%

Tomatsås arrabbiata Barilla } 400.0 gram 7%

Körsbärstomater burk 200.0 gram 1%

 

Garnering:

Bladpersilja 0%

 

Kockskolan:

Om spiralpasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i hela vitlöksklyftor och feferoni.
  3. Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
  4. Rör ihop, och låt puttra på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dem.
  5. Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.

Kockens kommentar

Christian Campogiani: Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder tomatsåser i stället för gräddsåser. Personligen rekommenderar jag att använda tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk.

Fusilli är en spiralformad pasta som passar bäst ihop med rika ost- och gräddbaserade såser som lätt fångas upp i spiralen. Läs mer > Om spiralpasta. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Fusilli med musslor och tonfisk