
Fusilli med musslor och tonfisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3481 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fusilli (Barilla) 400.0 gram 41%
Olivolja 0.5 dl 11%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Feferoni inlagd 2.0 styck 0%
Tonfisk i olja konserv 420.0 gram 23%
Tomatpuré konserv 1.5 msk 0%
Torrt vitt vin 1.5 dl 3%
Blåmusslor med skal 500.0 gram 5%
Fiskfond koncentrerad 1.5 msk 2%
Tomatsås arrabbiata Barilla } 400.0 gram 7%
Körsbärstomater burk 200.0 gram 1%
Garnering:
Bladpersilja 0%
Kockskolan:
Om spiralpasta > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i hela vitlöksklyftor och feferoni.
- Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
- Rör ihop, och låt puttra på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dem.
- Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder tomatsåser i stället för gräddsåser. Personligen rekommenderar jag att använda tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk.
Fusilli är en spiralformad pasta som passar bäst ihop med rika ost- och gräddbaserade såser som lätt fångas upp i spiralen. Läs mer > Om spiralpasta. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Fusilli med musslor och tonfisk
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan