Panngrillad torskrygg med persiljerot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panngrillad torskrygg med persiljerot

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskrygg

1200.0 

gram

Vatten till lag

1.0 

liter

Salt

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Rotpersilja

1.0 

kilo

Smör till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1394 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 449 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskrygg 1200.0 gram 67%

Vatten till lag 1.0 liter 0%

Salt 2.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Rotpersilja 1.0 kilo 33%

Smör till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ner fisken. Låt ligga i lagen cirka 1 timme.
  2. Skala och tärna persiljerot. Stek roten i smör cirka 10 minuter på medelvärme tills den fått fin färg.
  3. Grilla torsken i het torr grillpanna med skinnsidan upp. Vänd efter 3-5 minuter. Grilla ytterligare 2 minuter.

Med iPiniumplatta

Grillad torskrygg med persiljerot

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Panngrillad torskrygg med persiljerot