Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1394 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskrygg 1200.0 gram 67%
Vatten till lag 1.0 liter 0%
Salt 2.0 msk 0%
Tillbehör:
Rotpersilja 1.0 kilo 33%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ner fisken. Låt ligga i lagen cirka 1 timme.
- Skala och tärna persiljerot. Stek roten i smör cirka 10 minuter på medelvärme tills den fått fin färg.
- Grilla torsken i het torr grillpanna med skinnsidan upp. Vänd efter 3-5 minuter. Grilla ytterligare 2 minuter.
Med iPiniumplatta
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Panngrillad torskrygg med persiljerot
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan