Panngrillad tonfisk med wasabi

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panngrillad tonfisk med wasabi

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tonfiskfilé

600.0 

gram

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Paprika röd

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Wasabipasta }

20.0 

gram

 

Sås:

 

Grädde

2.0 

dl

Majsstärkelse

1.0 

msk

Wasabipasta }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 667

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2667 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 445 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfiskfilé 600.0 gram 31%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 20%

Smör normalsaltat 50.0 gram 14%

Mjölk 1.0 dl 2%

Wasabipasta } 20.0 gram 2%

 

Sås:

Grädde 2.0 dl 27%

Majsstärkelse 1.0 msk 1%

Wasabipasta } 0%

Tillagning (30 min )

  1. Koka potatis tills den blir mjuk. Värm mjölk i en kastrull.
  2. Kärna ur paprika och skär i 4 delar. Salta och peppra tonfisk.
  3. Koka sparris i 3 minuter. Låt rinna av.
  4. Sås: Värm grädde i en kastrull. Smaka av med wasabi. Red med majsstärkelse till en lagom konsistens
  5. Mosa potatis med varm mjölk och smör. Blanda ner wasabi lite i taget och smaka av ofta, wasabi är mycket stark.
  6. Stek paprika och sparris i torr, het grillpanna tills lätt bränd.
  7. Stek tonfisken cirka 2 minuter per sida. Den får gärna vara lätt rå inuti.
  8. Servera.

Med iPiniumplatta

Grillad tonfisk med wasabi

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Panngrillad tonfisk med wasabi