
Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 660

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2639 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé 600.0 gram 31%
Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 20%
Smör normalsaltat 50.0 gram 14%
Mjölk 1.0 dl 2%
Wasabipasta } 20.0 gram 2%
Sås:
Grädde 2.0 dl 27%
Majsstärkelse 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att den blir riktigt het.
- Koka potatis tills den blir mjuk. Värm mjölk i en kastrull.
- Salta och peppra tonfisk. Lägg på plattan cirka 5 minuter. Vänd efter halva tiden.
- Koka sparris i 3 minuter. Lägg sedan in på iPinium-plattan.
- Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner wasabi lite i taget och smaka av ofta, wasabi är mycket starkt.
- Värm grädde i en kastrull. Smaka av med wasabi. Red med majsstärkelse till lagom kosistens.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Grillad tonfisk med wasabi på iPiniumplatta
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: