Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 156
 
    
                Kcal / portion: 771
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 3085 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 styck 59%
Sherry (halvtorr) 1.0 dl 4%
Muskot 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Rödbetor inlagda 180.0 gram 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Mjölk 1.0 dl 2%
Fänkål 1.0 styck 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Lägg in iPinium-platta i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att den blir riktigt het.
- Halvera kyckling. Injicera sherry i kycklinghalvorna med marinadspruta. Riv muskot över. Salta och peppra.
- Lägg kycklinghalvorna med köttsidan ned. Vänd efter cirka 15 minuter. Grilla ytterligare 45 minuter.
- Koka potatis tills den blir mjuk.
- Låt kycklingen vila i 15 minuter innan servering.
- Ansa och skiva fänkål. Grilla skivorna på iPinium-plattan ett par minuter på var sida.
- Värm mjölk i en kastrull. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner rödbetor och spad. Mosa till en jämn koncistens.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Hel kyckling i ugn
Liknande recept som Sherrykyckling med rödbetsmos på iPiniumplatta
- 
                
                    Hel majskyckling persilladeTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörerTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsklar Gårdskyckling fylld med citrusTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Grillad kyckling med potatisgratängTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Helstekt citronkycklingTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Klippt kyckling med chilibearnaiseTid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Gårdskyckling med citronsås och haricots vertsTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Gårdskyckling med smått och gottTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraicheTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Ballotine de poulet, fylld kycklingrouladeTid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              