Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 771

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3085 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 styck 59%
Sherry (halvtorr) 1.0 dl 4%
Muskot 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Rödbetor inlagda 180.0 gram 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Mjölk 1.0 dl 2%
Fänkål 1.0 styck 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Lägg in iPinium-platta i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att den blir riktigt het.
- Halvera kyckling. Injicera sherry i kycklinghalvorna med marinadspruta. Riv muskot över. Salta och peppra.
- Lägg kycklinghalvorna med köttsidan ned. Vänd efter cirka 15 minuter. Grilla ytterligare 45 minuter.
- Koka potatis tills den blir mjuk.
- Låt kycklingen vila i 15 minuter innan servering.
- Ansa och skiva fänkål. Grilla skivorna på iPinium-plattan ett par minuter på var sida.
- Värm mjölk i en kastrull. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner rödbetor och spad. Mosa till en jämn koncistens.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Hel kyckling i ugn
Liknande recept som Sherrykyckling med rödbetsmos på iPiniumplatta
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsklar Gårdskyckling fylld med citrus
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kyckling med potatisgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klippt kyckling med chilibearnaise
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gårdskyckling med citronsås och haricots verts
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med smått och gott
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Ballotine de poulet, fylld kycklingroulade
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan