Sherrykyckling med rödbetsmos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sherrykyckling med rödbetsmos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kyckling hel med skinn

1.0 

styck

Sherry (halvtorr)

1.0 

dl

Muskot

 

 

Salt och peppar

 

 

Marinadspruta >

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Rödbetor inlagda

180.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Fänkål

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 771

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3085 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 494 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel med skinn 1.0 styck 59%

Sherry (halvtorr) 1.0 dl 4%

Muskot 0%

Salt och peppar 0%

Marinadspruta > %

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

Rödbetor inlagda 180.0 gram 3%

Smör normalsaltat 50.0 gram 12%

Mjölk 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

Fänkål 1.0 styck 2%

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Halvera kyckling. Injicera sherry i kycklinghalvorna med marinadspruta. Riv muskot över. Salta och peppra.
  3. Lägg kycklinghalvorna med köttsidan ned i ugnsfast form. Vänd efter cirka 15 minuter. Grilla ytterligare 45 minuter.
  4. Koka potatis tills den blir mjuk.
  5. Låt kycklingen vila i 15 minuter innan servering.
  6. Ansa och skiva fänkål. Grilla skivorna i grillpanna ett par minuter på var sida.
  7. Värm mjölk i en kastrull. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner rödbetor och spad. Mosa till en jämn koncistens.

Med iPiniumplatta

Sherrykyckling med rödbetsmos

Fler recept inom Hel kyckling i ugn

Liknande recept som Sherrykyckling med rödbetsmos