Carina Brydlings kyckling

Foto: Svensk Raps ¤

Carina Brydlings kyckling

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Limeblad

3.0 

styck

Korianderfrön hel

1.0 

msk

Chiliflingor

2.0 

tsk

Lökpulver }

1.0 

msk

Råsocker

1.0 

msk

Rapsolja neutral

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Ljummen potatissallad:

 

Färskpotatis med skal

800.0 

gram

Hönsbuljongtärning

2.0 

styck

Limeblad

4.0 

styck

Schalottenlök

4.0 

styck

Lime färskpressad

2.0 

styck

Citronmeliss färsk

1.0 

kruka

Gräslök

1.0 

kruka

Rapsolja kallpressad

1.0 

dl

Flingsalt

 

 

Peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Seguin

Kryddigt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2931 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 435 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 40%

Limeblad 3.0 styck 0%

Korianderfrön hel 1.0 msk 0%

Chiliflingor 2.0 tsk 0%

Lökpulver } 1.0 msk 1%

Råsocker 1.0 msk 2%

Rapsolja neutral 2.0 msk 8%

Salt 0%

 

Ljummen potatissallad:

Färskpotatis med skal 800.0 gram 16%

Hönsbuljongtärning 2.0 styck 2%

Limeblad 4.0 styck 0%

Schalottenlök 4.0 styck 3%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Citronmeliss färsk 1.0 kruka 0%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Rapsolja kallpressad 1.0 dl 26%

Flingsalt 0%

Peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Mortla eller mixa alla kycklingkryddorna, förutom salt, fint. Salta kycklingen och strö på kryddblandningen.
  3. Bryn kycklingen på medeltemperatur i rapsolja tills fin färg. Efterstek i ugn 10 till 15 min.
  4. Lägg buljongtärningar i en kastrull tillsammans med potatis och limeblad. Häll på kallt vatten så att det nästan täcker potatisen. Koka potatisen mjuk. Häll av lite av vätskan och ta bort limebladen. Låt svalna något.
  5. Skala och strimla lök. Grovhacka örter och riv limeskal. Vänd ner i kastrullen tillsammans med saft av lime, örter och rapsolja. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Carina Brydlings kyckling