
Djävulsgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 694

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grytbitar nötkött 600.0 gram 31%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Hönsbuljongtärning 2.0 styck 2%
Vatten 1.0 liter 0%
Krossade tomater 800.0 gram 6%
Potatis 0.5 kilo 12%
Rapsolja nötig 1.0 dl 27%
Chilipulver 0%
Kräm:
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Crčme fraiche lätt 3.0 dl 18%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kockskolan:
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala och skär lök och potatis i bitar. Riv vitlök.
- Gryta: Blanda kött med lite chilipulver och salt. Bryn köttet, löken och vitlöken i olja. Tillsätt buljongtärning, vatten och krossade tomater. Låt köttet sjuda tills det börjar bli mört, cirka 40 minuter.
- Lägg i potatisen och koka tills allt är klart, cirka 20 minuter.
- Blanda i kikärter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och chilipulver enligt egen smak. För att vara "djävulsk" skall de vara riktigt het.
- Kräm: Pressa citron. Riv vitlök. Blanda citronjuice, vitlök och crčme fraiche.
Kockens kommentar
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Djävulsgryta
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan