Djävulsgryta

Djävulsgryta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grytbitar nötkött

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Hönsbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten

1.0 

liter

Krossade tomater

800.0 

gram

Potatis

0.5 

kilo

Rapsolja nötig

1.0 

dl

Chilipulver

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kräm:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Crčme fraiche lätt

3.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 694

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 782 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar nötkött 600.0 gram 31%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Hönsbuljongtärning 2.0 styck 2%

Vatten 1.0 liter 0%

Krossade tomater 800.0 gram 6%

Potatis 0.5 kilo 12%

Rapsolja nötig 1.0 dl 27%

Chilipulver 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kräm:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Crčme fraiche lätt 3.0 dl 18%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala och skär lök och potatis i bitar. Riv vitlök.
  2. Gryta: Blanda kött med lite chilipulver och salt. Bryn köttet, löken och vitlöken i olja. Tillsätt buljongtärning, vatten och krossade tomater. Låt köttet sjuda tills det börjar bli mört, cirka 40 minuter.
  3. Lägg i potatisen och koka tills allt är klart, cirka 20 minuter.
  4. Blanda i kikärter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och chilipulver enligt egen smak. För att vara "djävulsk" skall de vara riktigt het.
  5. Kräm: Pressa citron. Riv vitlök. Blanda citronjuice, vitlök och crčme fraiche.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Djävulsgryta