Hokifilé med currykryddad legymsallad

Foto: Svensk Raps ¤

Hokifilé med currykryddad legymsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hoki hel

600.0 

gram

Gul lök

3.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Grönsaksbuljong }

4.0 

dl

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Majsstärkelse

2.0 

msk

Tikka marsala currypasta

1.0 

msk

Svartrot

200.0 

gram

Morot

200.0 

gram

Ananas färsk

150.0 

gram

Syltlök

100.0 

gram

Purjolök strimlad

50.0 

gram

Gräslök finhackad

0.5 

dl

Dill

0.5 

dl

Potatis

0.8 

kilo

Rapsolja blommig

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Lodi Zinfandel

Mjukt rött vin
Pris: 219 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2058 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 648 gram)

Ingredienser

Visa:

Hoki hel 600.0 gram 14%

Gul lök 3.0 styck 8%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Grönsaksbuljong } 4.0 dl 1%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Creme fraiche 1.0 dl 16%

Majsstärkelse 2.0 msk 3%

Tikka marsala currypasta 1.0 msk 2%

Svartrot 200.0 gram 7%

Morot 200.0 gram 3%

Ananas färsk 150.0 gram 2%

Syltlök 100.0 gram 4%

Purjolök strimlad 50.0 gram 1%

Gräslök finhackad 0.5 dl 0%

Dill 0.5 dl 0%

Potatis 0.8 kilo 26%

Rapsolja blommig 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Skala och skär svartrötter i 5 cm stavar och koka 10-20 minuter. Dela lök i båtar. Pressa vitlök. Tärna morot. Tärna ananas grovt. Hacka dill grovt.
  4. Gör currysåsen genom att fräsa vitlök och currypasta försiktigt i lite olja.
  5. Tillsätt därefter buljong, vin och crème fraîche. Låt allt koka ihop försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar. För tjockare sås red med majsstärkelse.
  6. Tag kastrullen från plattan och tillsätt lök, svartrötter, morötter, syltlök och ananas.
  7. Lägg fisken i oljad långpanna, salta och peppra. Täck varje fisk med ett jämt lager av currysåsen.
  8. Värm fisken försiktigt i ugnen, cirka 10 minuter.
  9. Vid servering, strö finstrimlad purjolök och örter på fisken. Rippla/häll gärna över lite rapsolja och mal lite svartpeppar på toppen.

Alternativt tillbehör

Ris

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Hokifilé med currykryddad legymsallad