Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Smör rumsvarmt

500.0 

gram

Strösocker

3.8 

dl

Vaniljsocker

5.0 

msk

Sirap ljus

1.5 

dl

Vetemjöl

1.5 

liter

Bakpulver

5.0 

tsk

Solrosfrön

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 6

Recept: 9388 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 22%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 500.0 gram 39%

Strösocker 3.8 dl 15%

Vaniljsocker 5.0 msk 2%

Sirap ljus 1.5 dl 7%

Vetemjöl 1.5 liter 34%

Bakpulver 5.0 tsk 0%

Solrosfrön 1.5 dl 3%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en bunke. Enklast är om du använder händerna. Arbeta till en smidig deg.
  3. Forma: Lägg bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen så att det blir någorlunda jämnt överallt. Strö över solrosfrön.
  4. Grädda i cirka 10 minuter.
  5. Låt svalna någon minut. Skär upp kakorna i valfri storlek.

Kockens kommentar

En sats (50-60 st) är lagom i en långpanna.

 

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Kolakakor

Franska pepparkakor

Chokladpinnar

Ingefärskakor

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Solroskakor