Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 6
Recept: 9388 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 500.0 gram 39%
Strösocker 3.8 dl 15%
Vaniljsocker 5.0 msk 2%
Sirap ljus 1.5 dl 7%
Vetemjöl 1.5 liter 34%
Bakpulver 5.0 tsk 0%
Solrosfrön 1.5 dl 3%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Deg: Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en bunke. Enklast är om du använder händerna. Arbeta till en smidig deg.
- Forma: Lägg bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen så att det blir någorlunda jämnt överallt. Strö över solrosfrön.
- Grädda i cirka 10 minuter.
- Låt svalna någon minut. Skär upp kakorna i valfri storlek.
Kockens kommentar
En sats (50-60 st) är lagom i en långpanna.
Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Solroskakor
-
Mördeg - pâte sablée
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mördegskakor grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bondkakor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kakor med vit choklad och pekannötter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Schackrutor och chokladsnurror
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brysselkex
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gaffelkakor, randiga mördegskakor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Finska pinnar eller vaniljpinnar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungherrar, mördegskaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Torplyckor, vardagskaka med god rågsmak
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan