Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 459

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 100.0 gram 40%
Vetemjöl 2.5 dl 29%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Strösocker 1.0 dl 21%
Sirap 2.0 msk 7%
Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%
Kakaopulver 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ställ fram smör så att det blir varmt.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Deg: Blanda samman alla ingredienser. Dela degen i delar. Rulla till längder. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna. Räffla längderna med en gaffel.
- Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
- Ta ut ur ugnen. Skär 1 centimeter breda bitar på snedden innan kakorna svalnat.
Kockens kommentar
Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Chokladpinnar
-
Mördeg - pâte sablée
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mördegskakor grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bondkakor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kakor med vit choklad och pekannötter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Schackrutor och chokladsnurror
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brysselkex
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gaffelkakor, randiga mördegskakor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Finska pinnar eller vaniljpinnar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungherrar, mördegskaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Torplyckor, vardagskaka med god rågsmak
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan