Lägg till ingredienser

Antal kakor: 25

Smör rumsvarmt

100.0 

gram

Vetemjöl

2.5 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Strösocker

1.0 

dl

Sirap

2.0 

msk

Bikarbonat, natron

1.0 

tsk

Kakaopulver

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 459

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 22%

Kolhydrater: 61%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 16 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 100.0 gram 40%

Vetemjöl 2.5 dl 29%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Strösocker 1.0 dl 21%

Sirap 2.0 msk 7%

Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%

Kakaopulver 1.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Ställ fram smör så att det blir varmt.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Deg: Blanda samman alla ingredienser. Dela degen i delar. Rulla till längder. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna. Räffla längderna med en gaffel.
  4. Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen. Skär 1 centimeter breda bitar på snedden innan kakorna svalnat.

Kockens kommentar

Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Chokladlöv

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Chokladpinnar