Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 465
 
    
                Kcal / portion: 56
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 2248 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 150.0 gram 49%
Strösocker 5.0 msk 13%
Ingefära syltad 2.0 msk 1%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Vetemjöl 4.0 dl 38%
Tillval:
Sirap 0%
Vaniljsocker 0%
Bakpulver 0%
Kockskolan:
Om skurna kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 30 min )
- Ingefära: Finhacka syltad ingefära. Några teskedar finriven färsk ingefära är ett alternativ.
- Deg: Rör samman mjukt smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Lägg inplastad i kylen minst en ½-timme.
- Förvärm ugnen på 200C.
- Forma: Platta ut degen tunt till en stor kaka på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Platta till med gaffel så att det bildar ränder.
- Grädda mitt i ugn tills gyllenbruna i cirka 15 minuter. Ta ut och skär kakan i bitar medan den är varm. Låt kallna.
Kockens kommentar
Hemköp (bilden ovan) använder lite sirap, vaniljsocker och bakpulver i sitt recept. Dessutom färskriven ingefära. Klicka på Hemköp under bilden för att komma till deras hemsida.Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Ingefärskakor
- 
                
                    Mördeg - pâte sabléeTid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mördegskakor grundreceptTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BondkakorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kakor med vit choklad och pekannötterTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery 
- 
                
                    Schackrutor och chokladsnurrorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BrysselkexTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gaffelkakor, randiga mördegskakorTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Finska pinnar eller vaniljpinnarTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ungherrar, mördegskakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Torplyckor, vardagskaka med god rågsmakTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    