Ingefärskakor

Foto: Hemköp

Ingefärskakor

Lägg till ingredienser

Portioner: 40

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Strösocker

5.0 

msk

Ingefära syltad

2.0 

msk

Ingefära mald

0.5 

tsk

Vetemjöl

4.0 

dl

 

Tillval:

 

Sirap

 

 

Vaniljsocker

 

 

Bakpulver

 

 

 

Kockskolan:

 

Om skurna kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 465

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2248 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 12 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 150.0 gram 49%

Strösocker 5.0 msk 13%

Ingefära syltad 2.0 msk 1%

Ingefära mald 0.5 tsk 0%

Vetemjöl 4.0 dl 38%

 

Tillval:

Sirap 0%

Vaniljsocker 0%

Bakpulver 0%

 

Kockskolan:

Om skurna kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Ingefära: Finhacka syltad ingefära. Några teskedar finriven färsk ingefära är ett alternativ.
  2. Deg: Rör samman mjukt smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Lägg inplastad i kylen minst en ½-timme.
  3. Förvärm ugnen på 200C.
  4. Forma: Platta ut degen tunt till en stor kaka på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Platta till med gaffel så att det bildar ränder.
  5. Grädda mitt i ugn tills gyllenbruna i cirka 15 minuter. Ta ut och skär kakan i bitar medan den är varm. Låt kallna.

Kockens kommentar

Hemköp (bilden ovan) använder lite sirap, vaniljsocker och bakpulver i sitt recept. Dessutom färskriven ingefära. Klicka på Hemköp under bilden för att komma till deras hemsida.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Kolakakor

Franska pepparkakor

Chokladlöv

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Ingefärskakor