Fisksoppa med saffran och lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisksoppa med saffran och lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

300.0 

gram

Vitfisk filé

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Vatten

5.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Saffran

0.5 

gram

Grädde

3.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Gräddfil

1.5 

dl

Ljust matbröd

6.0 

skivor

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Farmer´s Reserve Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 97 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 867

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3468 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 581 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 300.0 gram 16%

Vitfisk filé 300.0 gram 7%

Gul lök 1.0 styck 2%

Morot 2.0 styck 2%

Zucchini 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Vatten 5.0 dl 0%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Saffran 0.5 gram 0%

Grädde 3.0 dl 31%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Gräddfil 1.5 dl 6%

Ljust matbröd 6.0 skivor 23%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Tillagning (30 min )

  1. Ansa och strimla lök. Skala och skiva morot. Skär zucchini på längden och skiva sedan i halvmånar. Skär fisken i kuber 1 cm. Ansa och finhacka vitlök.
  2. Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och morot. Koka i 5 minuter på låg värme.
  4. Tillsätt zucchini och vitlök. Låt småkoka i 10 minuter.
  5. Tillsätt fisk, grädde och saffran. Låt sjuda 4-5 minuter.
  6. Skär brödet i kuber. Stek krutonger i smör tills de är gyllenbruna.
  7. Servera soppan med krutonger och en klick gräddfil. 

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fisksoppa med saffran och lax