För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Corn chowder - krämig majssoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Majskorn frysta

900.0 

gram

Bacon

1.0 

förp.

Gul lök

1.0 

st liten

Paprika grön

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Stjälkselleri

2.0 

stjälkar

Tomater

3.0 

styck

Potatis

2.0 

styck

Grädde

3.5 

dl

Mjölk

3.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Strösocker

1.0 

tsk

Kryddpeppar mald

1.0 

krm

Lagerblad

1.0 

blad

Salt

1.0 

tsk

Peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3134 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 630 gram)

Ingredienser

Visa:

Majskorn frysta 900.0 gram 29%

Bacon 1.0 förp. 15%

Gul lök 1.0 st liten 1%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%

Tomater 3.0 styck 2%

Potatis 2.0 styck 4%

Grädde 3.5 dl 40%

Mjölk 3.5 dl 7%

Vatten 2.0 dl 0%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Kryddpeppar mald 1.0 krm 0%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 0%

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomater i 30 sekunder. Skölj sedan i kallt vatten. Skala, ta ut det mjuka innanmätet och hacka.
  2. Ansa och och finhacka lök och paprika. Halvera chili, skrapa ut fröna och hacka. Finhacka selleri. Skala och tärna potatis.
  3. Stek bacon krispigt. Låt rinna av på kökspapper. Ställ åt sidan.
  4. Stek lök i fettet från baconet på medelvärme utan att bränna tills gyllene, cirka 5 minuter. Tillsätt paprika, chili och selleri. Stek ytterligare 2 minuter.
  5. Häll över i en stor kastrull. Tillsätt tomat, salt, socker, kryddpeppar, lagerblad, potatis och majskorn. Koka upp. Låt sjuda på låg värme cirka 30 minuter.
  6. Rör ner mjölk och grädde. Värm upp. Smula över bacon och peppra.

Kockens kommentar

Chowder är den anglosaxiska världens motsvarighet till fransmännens bisque, det vill säga redda soppor som avslutas med grädde. Läs mer > Om soppor.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Corn chowder - krämig majssoppa