Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3134 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Majskorn frysta 900.0 gram 29%
Bacon 1.0 förp. 15%
Gul lök 1.0 st liten 1%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Tomater 3.0 styck 2%
Potatis 2.0 styck 4%
Grädde 3.5 dl 40%
Mjölk 3.5 dl 7%
Vatten 2.0 dl 0%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Kryddpeppar mald 1.0 krm 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 0%
Kockskolan:
Om soppor > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomater i 30 sekunder. Skölj sedan i kallt vatten. Skala, ta ut det mjuka innanmätet och hacka.
- Ansa och och finhacka lök och paprika. Halvera chili, skrapa ut fröna och hacka. Finhacka selleri. Skala och tärna potatis.
- Stek bacon krispigt. Låt rinna av på kökspapper. Ställ åt sidan.
- Stek lök i fettet från baconet på medelvärme utan att bränna tills gyllene, cirka 5 minuter. Tillsätt paprika, chili och selleri. Stek ytterligare 2 minuter.
- Häll över i en stor kastrull. Tillsätt tomat, salt, socker, kryddpeppar, lagerblad, potatis och majskorn. Koka upp. Låt sjuda på låg värme cirka 30 minuter.
- Rör ner mjölk och grädde. Värm upp. Smula över bacon och peppra.
Kockens kommentar
Chowder är den anglosaxiska världens motsvarighet till fransmännens bisque, det vill säga redda soppor som avslutas med grädde. Läs mer > Om soppor.Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Corn chowder - krämig majssoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan