
Gnocchi al Granchio - pastagnocchi med krabba
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3413 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gnocchi (Barilla) 400.0 gram 42%
Salladskrabba konserverad 340.0 gram 9%
Tomatsås arrabbiata Barilla } 3.0 dl 6%
Gul lök 0.5 styck 1%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Torrt vitt vin 2.0 dl 4%
Grädde 3.0 dl 32%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Bladpersilja 0%
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Hacka lök. Smält smör i stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt tomatpuré. Häll på tomatsås, vin, grädde, krabba och fiskfond.
- Koka upp på medelvärme. Låt småputtra tills såsen blivit krämig, 7 minuter. Rör så att inte krabban fastnar i botten.
- Grovhacka persilja. Vänd ner gnocchin i såsen och garnera med bladpersilja.
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här receptet har jag fått från en restaurangägare som jag lärde känna i Lucca i Toscana. Det är en snabb och enkel pasta som passar bra för hela familjen. Till såsen har jag använt mig av Gnocchi som är formad som en snäcka. Snäckformen passar utmärkt till såser med gräddbas eftersom såsen samlas i den lilla skålen i pastan.
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Gnocchi al Granchio - pastagnocchi med krabba
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli