
Bavette Pescatrice
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 855

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bavette pasta Barilla } 400.0 gram 36%
Sejfilé 450.0 gram 11%
Olivolja 0.5 dl 11%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Chilifrukt torkad 1.0 styck 1%
el. kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Tomatpuré konserv 1.5 msk 0%
Tomatsås arrabbiata Barilla } 3.0 dl 6%
Torrt vitt vin 1.0 dl 2%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Grädde 3.0 dl 32%
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Skär fisken i 3x1 cm-stora bitar.
Skala och finhacka vitlök.
Riv halva citronskalet. - Bryn vitlök och smulad peperoncini (torkad chilifrukt) på medelvärme i olivolja några minuter, tills vitlöken blir mjuk.
- Tillsätt tomatpuré och tomatsås. Häll på vin och pressa ner citronjuice. Låt alltsammans puttra i 5-7 minuter.
- Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och låt det småkoka i cirka 4 minuter.
- Lägg i fisken och koka i ytterligare cirka 2 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av pastan cirka 1.5 minut innan koktidens slut, men spar lite pastavatten och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
- Vänd runt, koka upp och låt pastan lagas klart i såsen i cirka 1 minut.
- Garnera med lite rivet citronskal.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: Det här är en rätt jag komponerat själv. Jag ville göra en pastarätt som är syrlig till smaken och som känns fräsch fast den är gjord på grädde.
Pescatrice betyder marulk som från början är en ingrediens i denna rätt. Eftersom den numera är rödlistad använder jag sej istället, som har en bra fasthet i köttet.
Till detta har jag använt en pasta som heter Bavette som liknar spaghetti men är tjockare och oval till formen.
Såsen och pastan gör sig utmärkt tillsammans och gör att pasta lägger sig perfekt i gommen, säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet, samt samarbetsparter till Barilla.
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Bavette Pescatrice
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli