Julig nötblandning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Julig nötblandning

Lägg till ingredienser

Sats (ā 3,5dl): 1

Cashewnötter osaltade

1.0 

dl

Valnötskärnor

1.0 

dl

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Pumpakärnor

1.0 

dl

Solrosfrön

1.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Kokosflingor

1.0 

dl

Glögg

0.5 

dl

Salt

2.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 494

Kcal / portion: 2058

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2058 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 38%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 417 gram)

Ingredienser

Visa:

Cashewnötter osaltade 1.0 dl 16%

Valnötskärnor 1.0 dl 13%

Hasselnötskärnor 1.0 dl 16%

Pumpakärnor 1.0 dl 17%

Solrosfrön 1.0 dl 8%

Russin 1.0 dl 8%

Kokosflingor 1.0 dl 12%

Glögg 0.5 dl 3%

Salt 2.0 krm 0%

Tillagning (20 min )

  1. Blanda nötter, russin och kokosflingor.

  2. Hetta upp en torr stekpanna. Tillsätt nötblandning, glögg och lite salt. Sänk värmen något så att nötterna inte bränns vid. Rör om tills vätskan torkat in.

  3. Låt svalna. Förvara i tättslutande kärl.

Kockens kommentar

Blanda gärna en större sats nötter och russin för att enkelt tillreda vid senare tillfälle.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Julig nötblandning