Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 494

Kcal / portion: 2058

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2058 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 38%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Cashewnötter osaltade 1.0 dl 16%
Valnötskärnor 1.0 dl 13%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 16%
Pumpakärnor 1.0 dl 17%
Solrosfrön 1.0 dl 8%
Russin 1.0 dl 8%
Kokosflingor 1.0 dl 12%
Glögg 0.5 dl 3%
Salt 2.0 krm 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Blanda nötter, russin och kokosflingor.
- Hetta upp en torr stekpanna. Tillsätt nötblandning, glögg och lite salt. Sänk värmen något så att nötterna inte bränns vid. Rör om tills vätskan torkat in.
- Låt svalna. Förvara i tättslutande kärl.
Kockens kommentar
Blanda gärna en större sats nötter och russin för att enkelt tillreda vid senare tillfälle.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Julig nötblandning
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan