Lägg till ingredienser

Satser (ā 40st): 1

Florsocker

4.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Ättikssprit 12%

1.0 

krm

Pepparmyntsolja

6.0 

droppar

Smörpapper (bakplåts-)

 

 

 

Garnering:

 

Mörk choklad

75.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 1443

GBR (GI) / port: 98

Recept: 1443 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 69%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 412 gram)

Ingredienser

Visa:

Florsocker 4.0 dl 67%

Vatten 1.0 dl 0%

Ättikssprit 12% 1.0 krm 0%

Pepparmyntsolja 6.0 droppar 4%

Smörpapper (bakplåts-) Äts ej

 

Garnering:

Mörk choklad 75.0 gram 28%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka socker, vatten och ättika till 115- 120°C. Gör trådprov. se kommentar nedan. Häll över lagen i en skål och låt svalna.

  2. Tillsätt pepparmyntsolja. Rör om. Bearbeta massan med en gaffel tills den blir slät, smidig och ganska fast.

  3. Placera skålen i vattenbad, dvs ställ skålen i en kastrull med lätt kokande vatten. Rör om tills smeten blir seg, tjockflytande.

  4. Olja in ett smörpapper. Klicka ut massan med hjälp av teskedar. Låt stelna.

  5. Smält choklad i vattenbad (tallrik över kastrull med lätt kokande vatten). Lägg en liten klick på varje mintkyss. Förvaras kallt.

Kockens kommentar

Trådprov: Doppa två skedar i smeten. För ihop dem och dra isär. Bildas sammanhängande trådar mellan skedarna är smeten klar.

Man kan också testa en droppe sockerlag mellan fingrarna, men tänk på att smeten är het. Skölj fingrarna först i kallt vatten.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Mintkyssar