Hård chokladknäck med havssalt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hård chokladknäck med havssalt

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 25

Grädde

300.0 

gram

Sirap ljus

400.0 

gram

Strösocker

225.0 

gram

Smör osaltat

50.0 

gram

Kakaopulver

3.0 

msk

Havssalt

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3763 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 17%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 40 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 300.0 gram 30%

Sirap ljus 400.0 gram 34%

Strösocker 225.0 gram 24%

Smör osaltat 50.0 gram 10%

Kakaopulver 3.0 msk 2%

Havssalt 1.5 msk 0%

Tillagning (40 min )

  1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 122°C.

  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en form cirka 15x20 cm. Slå i knäcksmeten. Låt den stelna.

  3. Krossa knäcken med något du inte är rädd om, en hammare eller dyl. Ät försiktigt.

Kockens kommentar

Har du ingen termometer går det utmärkt att göra ett kulprov: Släpp ner lite knäck i kallt vatten och blir det en hård kula är den färdigkokt.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Hård chokladknäck med havssalt