Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3763 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 17%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grädde 300.0 gram 30%
Sirap ljus 400.0 gram 34%
Strösocker 225.0 gram 24%
Smör osaltat 50.0 gram 10%
Kakaopulver 3.0 msk 2%
Havssalt 1.5 msk 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 122°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en form cirka 15x20 cm. Slå i knäcksmeten. Låt den stelna.
- Krossa knäcken med något du inte är rädd om, en hammare eller dyl. Ät försiktigt.
Kockens kommentar
Har du ingen termometer går det utmärkt att göra ett kulprov: Släpp ner lite knäck i kallt vatten och blir det en hård kula är den färdigkokt.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Hård chokladknäck med havssalt
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan