Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 483

Kcal / portion: 1802

GBR (GI) / port: 74
Recept: 1802 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 63%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Popcorn (opopade) 1.0 dl 25%
Strösocker 2.0 dl 42%
Smör normalsaltat 75.0 gram 30%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Poppa popcorn i en stor kastrull. Salta.
- Häll socker i en vid tjockbottnad kastrull. Smält det och låt det karamelliseras. Rör i smör i karamellen till en jämn karamellsmet.
- Vänd i popcornen. Se till att popcornen blir jämt täckta med karamell. Slå upp på bakplåtspapper. Sära på dem när de inte längre är ”dödheta”. Låt kallna och ät sedan.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Karamelliserade popcorn
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan