Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 505

Kcal / portion: 115

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2299 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 31%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 200.0 gram 47%
Smör rumsvarmt 100.0 gram 32%
Florsocker 1.8 dl 18%
Portvin 0.5 dl 3%
Kakaopulver 0%
Flingsalt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Smält choklad till 35°C.
- Vispa smör och florsocker vitt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i portvinet.
- Spritsa upp i ischokladformar. Sikta över kako. Eller spritsa på en plåt och vänd i kakao.
- Strö över lite salt. Ställ svalt, inte kallt!
Kockens kommentar
Superenkla tryfflar som är snabba att svänga ihop.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Portvinstryffel
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan