Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 20

Mörk choklad

200.0 

gram

Smör rumsvarmt

100.0 

gram

Florsocker

1.8 

dl

Portvin

0.5 

dl

Kakaopulver

 

 

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 505

Kcal / portion: 115

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2299 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 31%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 23 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 47%

Smör rumsvarmt 100.0 gram 32%

Florsocker 1.8 dl 18%

Portvin 0.5 dl 3%

Kakaopulver 0%

Flingsalt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Smält choklad till 35°C.

  2. Vispa smör och florsocker vitt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i portvinet.

  3. Spritsa upp i ischokladformar. Sikta över kako. Eller spritsa på en plåt och vänd i kakao.

  4. Strö över lite salt. Ställ svalt, inte kallt!

Kockens kommentar

Superenkla tryfflar som är snabba att svänga ihop.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Portvinstryffel