Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 8%
Ingredienser
Mörk choklad 200.0 gram 74%
Pepparkakskryddor 10.0 gram 2%
Nötter och torkad frukt 1.5 dl 24%
Kockskolan:
Så tempereras choklad > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Börja med att temperera choklad: Finhacka chokladen. Smält halva chokladmängden över vattenbad och värm till 50°C.
- Tag bort skålen från värmen. Rör i resterande choklad tills hela mängden kylts ned till 27°C. Ställ därefter tillbaka skålen över vattenbadet. Värm upp till 31°C.
- Rör sedan ner nötter, kryddor och torkad frukt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär upp i bitar.
Kockens kommentar
Temperera choklad gör man för att få en glansig yta och en högre smältpunkt, vilket gör att den smälter i munnen, inte i handen.
Använd blandade nötter och torkad frukt som t ex russin, gojibär, mandel, hasselnöt.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan