Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 20

Mörk choklad

200.0 

gram

Pepparkakskryddor

10.0 

gram

Nötter och torkad frukt

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 8%

(Tillagad portion: 16 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 74%

Pepparkakskryddor 10.0 gram 2%

Nötter och torkad frukt 1.5 dl 24%

 

Kockskolan:

Så tempereras choklad > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Börja med att temperera choklad: Finhacka chokladen. Smält halva chokladmängden över vattenbad och värm till 50°C.

  2. Tag bort skålen från värmen. Rör i resterande choklad tills hela mängden kylts ned till 27°C. Ställ därefter tillbaka skålen över vattenbadet. Värm upp till 31°C.

  3. Rör sedan ner nötter, kryddor och torkad frukt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär upp i bitar.

Kockens kommentar

Temperera choklad gör man för att få en glansig yta och en högre smältpunkt, vilket gör att den smälter i munnen, inte i handen.

Använd blandade nötter och torkad frukt som t ex russin, gojibär, mandel, hasselnöt.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt