Mjölkchokladtryfflar med saffran

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mjölkchokladtryfflar med saffran

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 30

Mjölkchoklad

440.0 

gram

Grädde

200.0 

gram

Saffran

0.5 

förp.

Smör rumsvarmt

20.0 

gram

Vit choklad

 

 

Florsocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 512

Kcal / portion: 113

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3378 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 38%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 22 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölkchoklad 440.0 gram 73%

Grädde 200.0 gram 22%

Saffran 0.5 förp. 0%

Smör rumsvarmt 20.0 gram 4%

Vit choklad 0%

Florsocker 0%

Tillagning (24 tim )

  1. Finhacka choklad. Koka upp grädde med saffran. Slå det över chokladen. Rör slätt.

  2. Rör i rumstempererat smör. Plasta noga med plasten mot chokladsmeten. Ställ svalt, inte kallt, över natten.

  3. Häll ut florsocker på en tallrik. Rulla kulor. Smält lite vit choklad över ett vattenbad eller försiktigt i micro.

  4. Tag lite choklad i handen. Rulla chokladkulorna. Lägg ner i florsockret. Rulla runt. Lägg upp på en plåt.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Mjölkchokladtryfflar med saffran