Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 3
Recept: 605 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pumpa hel 0.5 kilo 15%
Ägg 1.0 styck 10%
Vetemjöl 1.0 dl 35%
Cheddar hårdost 50.0 gram 30%
Salvia färsk 0.5 kruka 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Olivolja 0.2 msk 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200ºC.
Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar.
Skala och kärna ur pumpan.
Skär i grova bitar och lägg på plåten.
Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter.
Ta ut pumpan och låt svalna. - Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.
- Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Före servering.
Skala och tunnskiva vitlök.
Hetta upp olja i stekpanna.
Lägg i vitlök och salviablad.
Fräs tills löken fått lite färg.
Lägg detta på pannkakorna.
Fler recept inom Halloweenmat
Liknande recept som Ugnsbakad pumpapannkaka
-
Halloweenpizza i långpanna
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jack-o-latern, halloweenlanterna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avhuggna korvfingrar med röd sås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pumpapaj med mashmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Svarta bläckfiskarmar med ruskigt god ostsås
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Varulvstassar med blodpasta till halloween
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färgad pasta till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan