Ugnsbakad pumpapannkaka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnsbakad pumpapannkaka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pumpa hel

0.5 

kilo

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

dl

Cheddar hårdost

50.0 

gram

Salvia färsk

0.5 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

0.2 

msk

Salt och peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 3

Recept: 605 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 133 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa hel 0.5 kilo 15%

Ägg 1.0 styck 10%

Vetemjöl 1.0 dl 35%

Cheddar hårdost 50.0 gram 30%

Salvia färsk 0.5 kruka 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Olivolja 0.2 msk 5%

Salt och peppar 0%

Bakplåtspapper %

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
    Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar.
    Skala och kärna ur pumpan.
    Skär i grova bitar och lägg på plåten.
    Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter.
    Ta ut pumpan och låt svalna.

  2. Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.

  3. Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

  4. Före servering.
    Skala och tunnskiva vitlök.
    Hetta upp olja i stekpanna.
    Lägg i vitlök och salviablad.
    Fräs tills löken fått lite färg.
    Lägg detta på pannkakorna.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Ugnsbakad pumpapannkaka