Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2541 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grisblod 5.0 dl 14%
Lättöl (2,3%) 3.5 dl 4%
el. buljong/fond 3.5 dl Äts ej
Rågmjöl grovt 3.5 dl 25%
Rödlök 1.0 styck 2%
Späck 50.0 gram 15%
Äpple syrligt 1.0 styck 2%
Smör smält 0.5 dl 13%
Sirap 0.5 dl 9%
Salt 0.5 msk 0%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 0.2 tsk 0%
Kryddpeppar 0.2 tsk 0%
Granatäpple 2.0 styck 3%
Kassler 120.0 gram 5%
Babyspenat 70.0 gram 0%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.
- Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späcket och äpplet.
Vispa kraftigt. Rör i späcket och äppeltärningarna. - Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie.
- Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.
- Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.
- Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.
Kockens kommentar
Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten.
Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter.
Fler recept inom Halloweenmat
Liknande recept som Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat
-
Halloweenpizza i långpanna
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jack-o-latern, halloweenlanterna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avhuggna korvfingrar med röd sås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pumpapaj med mashmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Svarta bläckfiskarmar med ruskigt god ostsås
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Varulvstassar med blodpasta till halloween
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färgad pasta till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan