Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pumpa fruktkött

1.0 

kilo

Vatten

1.0 

liter

Strösocker

4.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Kanelstång

1.0 

styck

 

Mandelmassa färdig

100.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Äggvita

1.0 

st liten

Lakritspulver }

0.5 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 595 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 1.0 kilo 11%

Vatten 1.0 liter 0%

Strösocker 4.0 dl 62%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Kanelstång 1.0 styck Äts ej

 

Mandelmassa färdig 100.0 gram 19%

Strösocker 0.5 dl 8%

Äggvita 1.0 st liten 0%

Lakritspulver } 0.5 krm 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skär ner pumpakött. Lägg det i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Pressa i citron.

  2. Koka tills pumpan är mjuk. Lyft upp kanelstången. Mixa helst slät. Ställ kallt.

  3. Sätt ugnen på 180°C.

  4. Mjukrör mandelmassa. Blanda med socker, granulat och äggvita till en jämn smet. Spritsa ut på ett bakplåtspapper. Baka i 6-7 minuter.

Kockens kommentar

Nyponsoppa med mandelbiskvier är inspirationen till den här rätten.
Servera kall med lite vispad grädde eller varm med vaniljglass.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier