Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 32
Recept: 1440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 1%
Kolhydrater: 72%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pasta torr 400.0 gram 100%
Salt 0%
Karamellfärg 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.
- Tillsätt karamellfärg. Ju längre färgen får koka med desto starkare färg.
- Låt pastan rinna av i ett durkslag. Skölj.
Häll tillbaka pastan i kastrullen.
Tillsätt lite smör och låt det bli varmt.
Kommentar:
Vill man ha stark färg som på bilden färgar man efter att pastan kokats. Häll varmt kranvatten i en skål och tillsätt färgämne. Doppa pastan i färgen. Skölj av pastan.
Häll pastan åter i kastrull och värm upp.
Dock större risk för färgkladd.
Kockens kommentar
Tänk på att karamellfärgen är starkt färgande och kan missfärga kläder, handukar och annat. Arbeta inte på träbord utan använd diskhon.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Halloweenmat
Liknande recept som Färgad pasta till barnkalas
-
Halloweenpizza i långpanna
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jack-o-latern, halloweenlanterna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avhuggna korvfingrar med röd sås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pumpapaj med mashmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Svarta bläckfiskarmar med ruskigt god ostsås
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Varulvstassar med blodpasta till halloween
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färgad pasta till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan