Pumpapaj med mashmallows

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumpapaj med mashmallows

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

 

Pumpa fruktkött

400.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Strösocker

1.8 

dl

Ägg

3.0 

styck

Mashmallows

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3390 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 17%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 21%

Vetemjöl 3.0 dl 19%

Strösocker 1.0 msk 2%

Vatten 2.0 msk 0%

 

Pumpa fruktkött 400.0 gram 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Grädde 2.0 dl 21%

Strösocker 1.8 dl 20%

Ägg 3.0 styck 6%

Mashmallows 50.0 gram 5%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda snabbt samman pajdegen. Klä en pajform (cirka 28 cm i diameter och gärna med löstagbar botten) med degen. Nagga botten. Ställ den kallt 30 minuter.

  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter i mitten av ugnen.

  4. Tärna pumpakött. Smält smör och socker i en stekpanna. Lägg i pumpa. Låt det karamelliseras lite. Låt rinna av i en sil. Blanda det med övriga ingredienser.

  5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Pumpapaj med mashmallows