Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost

Lägg till ingredienser

Stora muffins: 8

Vetemjöl

5.0 

dl

Bakpulver

1.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

Pumpa fruktkött

100.0 

gram

Parmesan nyriven

2.0 

dl

Chorizokorv svensk

3.0 

styck

Olivolja

4.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Färskost

2.0 

dl

Ketchup

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3501 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 16%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 168 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 5.0 dl 30%

Bakpulver 1.0 msk 1%

Salt 0.5 tsk 0%

Pumpa fruktkött 100.0 gram 1%

Parmesan nyriven 2.0 dl 10%

Chorizokorv svensk 3.0 styck 39%

Olivolja 4.0 msk 13%

Ägg 1.0 styck 2%

Mjölk 3.0 dl 5%

Färskost 2.0 dl 16%

Ketchup 1.0 msk 1%

Tillagning (40 min )

  1. Värm ugnen till 175-200°C.

  2. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ stora muffinsformar på en bakplåt.

  3. Skär pumpa i tärningar, stek dom mjuka i stekpanna. Skiva chorizo och stek med pumpan.

  4. Mät upp mjöl, bakpulver, salt, och parmesanost i en bunke.  Tillsätt olja, ägg och mjölk. Blanda ihop till en smet. Rör i pumpa och chorizo.

  5. Fördela smeten i formarna (8 stora eller 12 små). Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

  6. Låt svalna, bred över färskosten så den täcker, ringla kethup i ringar på och dra med en tandpetare utåt mot kanterna så du få ett spindelnät.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost