Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2255 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor med skal 1.0 kilo 24%
Olivolja 1.0 dl 33%
Vitlök torkad 5.0 klyftor 2%
Chilifrukt grön 1.0 styck 0%
Tomater hackade 400.0 gram 3%
Torrt vitt vin 2.0 dl 6%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Salladslök 4.0 styck 1%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 30%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka vitlök. Kärna ur chilifrukten och skiva tunt. Finhacka tomater. Finskär salladslök.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vitlök och chili. Fräs i 10 sekunder.
- Tillsätt räkor med skal och fräs i 10 sekunder.
- Tillsätt tomathack och vitt vin. Pressa över limejuice. Peppra och salta lätt. Ta av från plattan, lägg upp. Strö över salladslök.
Kockens kommentar
Receptetet är med oskalade räker vilket blir lite pilligt och kladdigt för gästerna. Ett alternativ är att skala räkorna i förväg.
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Saftiga tomat- och chilimarinerade räkor
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan