Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 0
Recept: 695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Dijonsenap ¤ 3.0 msk 7%
Sherry (torr) 5.0 dl 79%
Vattenreduktion -1.5 dl -0%
Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 10%
Vatten 2.0 dl 0%
Maizena brun 1.0 msk 4%
Kockskolan:
Om ljusa såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Häll sherry i en kastrull och koka bort 1/3-del (2/3-delar kvar).
- Tillsätt fond, vatten och maizena. Rör om och låt småkoka i ett par minuter.
- Rör ner senap. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Passar till allehanda kötträtter.
Passar till
Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser
Liknande recept som Enkel dijonsås
-
Velouté, ljus grundsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel gräddsås
Tid: 8 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Larent Nadiras
-
Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce ā la orange, apelsinsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan