Lägg till ingredienser

Färdig sås: 6

Dijonsenap ¤

3.0 

msk

Sherry (torr)

5.0 

dl

Vattenreduktion

-1.5 

dl

Kalvfond koncentrerad

3.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Maizena brun

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ljusa såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 0

Recept: 695 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Dijonsenap ¤ 3.0 msk 7%

Sherry (torr) 5.0 dl 79%

Vattenreduktion -1.5 dl -0%

Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 10%

Vatten 2.0 dl 0%

Maizena brun 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om ljusa såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Häll sherry i en kastrull och koka bort 1/3-del (2/3-delar kvar).
  2. Tillsätt fond, vatten och maizena. Rör om och låt småkoka i ett par minuter.
  3. Rör ner senap. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Passar till allehanda kötträtter.

Passar till

Grillad lammstek

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Enkel dijonsås