Pocherade fiskbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pocherade fiskbullar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé utan skinn

600.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Chilifrukt röd

4.0 

cm

Salt

2.0 

tsk

Ägg

2.0 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

Om queneller >

 

 

Så lagas fiskqueneller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1591 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 223 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 600.0 gram 68%

Basilika 1.0 kruka 0%

Chilifrukt röd 4.0 cm 0%

Salt 2.0 tsk 0%

Ägg 2.0 styck 8%

Creme fraiche 1.0 dl 20%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

Om queneller > Äts ej

Så lagas fiskqueneller > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skär ner laxen i mindre bitar. Strimla chili. Repa av basilikablad.
  2. Mixa hastigt lax, chili, basilika och salt i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägg och crčme fraiche. Mixa lätt.
  3. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
  4. Gör små bullar av färsen med hjälp av blöt sked och blöt handflata.
  5. Lägg i bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Lägg upp på fat och pressa citron över.

Kockens kommentar

Om man formar fiskbullar likt en njure och döper om dem till "queneller" kan denna rätt även serveras till fint folk. Läs mer > Om queneller.

Alternativ

Fiskfärs grundrecept

Laxqueneller, torskqueneller

Gäddqueneller på klassiskt vis

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Pocherade fiskbullar