Lägg till ingredienser

Satser: 1

Avokado

2.0 

styck

Lime färskpressad

2.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Koriander färsk

4.0 

kvistar

Tomater

2.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Paprika röd

0.5 

styck

Jalapeno inlagd skivad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 1

Recept: 664 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 663 gram)

Ingredienser

Visa:

Avokado 2.0 styck 64%

Lime färskpressad 2.0 styck 4%

Olivolja 1.0 msk 17%

Koriander färsk 4.0 kvistar 0%

Tomater 2.0 styck 5%

Rödlök 0.5 styck 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%

Paprika röd 0.5 styck 3%

Jalapeno inlagd skivad 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning

  1. Dela, skala och tärna avokado. Lägg i skål. Pressa över limejuice. Häll på olja.
  2. Hacka koriander. Dela tomaterna och ta bort det lösa innanmätet. Tärna det fasta köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka paprika och jalapeno. En del kärnor får gärna följa med för att ge anrättningen mexikansk hetta. Blanda ingredienserna i en skål.
  3. Blanda ner avokadon försiktigt i den andra skålen.
  4. Salsan passar bra att ätas tillsammans med majschips (nachos), eller som tillbehör till kött.

Kockens kommentar

Avokadon bör inte vara för lösa, overmogna för då blir salsan geggig. Skall anrättningen tillredas i förväg blandas avokadon först in straxt före serveringen. Citron på avokado förhindrar att köttet mörknar.

Fler recept inom Salsasallader ¤

Liknande recept som Avokadosalsa