Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 129
    
                Kcal / portion: 520
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 2078 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Korngryn, kärnor 2.0 dl 24%
Jordärtskocka 400.0 gram 11%
Portabellasvamp 2.0 styck 1%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 2%
Olivolja 2.0 msk 11%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Pak Choy 400.0 gram 4%
Vatten 3.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%
Parmesan 200.0 gram 35%
Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 7%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackning. Häll bort överskottsvatten.
 - Skala och tärna jordärtskockor.
Lägg i kallt vatten.
Skär portabello i tärningar.
Skala och finhacka vitlök.
Häll av vattnet från kockorna, låt rinna av. - Hetta upp olja och smör i en stekkastrull.
Lägg i kockor, svamp och vitlök.
Fräs någon minut utan att bränna, tills jordärtskockorna mjuknat. - Skär ner pak choy i cm-stora bitar.
Blanda ner korngryn och pak choy i kastrullen.
Slå på vatten och fond. Låt koka upp. - Riv parmesan och blanda ner i kastrullen.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med oliver. 
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Kornrisotto med pak choy
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    