Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1881 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Matvete 4.0 dl 56%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 5%
Salladslök 8.0 styck 2%
Persilja 1.0 knippe 1%
Paprika röd 2.0 styck 4%
Tomater 8.0 styck 7%
Gurka 1.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 20%
Lingon torrfrysta 225.0 gram 6%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Koka matvete enligt instruktionerna på paketet.
- Riv citronskal och pressa citronen. Blanda med matvetet. Ställ kallt.
- Tärna paprika, gurka och tomat. Hacka persilja. Skiva salladslök. Blanda allt med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Strö över de frysta lingonen.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Sallad på matvete och citron
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan