Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 140
    
                Kcal / portion: 62
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Romansallat baby 1.0 kruka 5%
Gräslök finhackad 2.0 msk 1%
eller torkad
Parmesan 0%
Tillbehör:
Caesardressing } 1.0 dl 94%
Krutonger 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 15 min )
- Finns inte färdig dressing eller brödkrutonger, börja med att tillaga dessa tillbehör. Riv parmesan.
 - Skölj och riv sallad i mindre bitar.
Lägg salladen i en skål, tillsätt parmesan och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl. Lägg upp och garnera med gräslök. 
Kockens kommentar
Rätten uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Såsen skall egentligen tillredas vid bordet, om det skall vara orginal. Gräslök ingår inte i originalreceptet.
Alternativ
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Svensk Caesarsallad till maten
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    