Svensk Caesarsallad till maten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svensk Caesarsallad till maten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Romansallat baby

1.0 

kruka

el. annan sallat

 

 

Gräslök finhackad

2.0 

msk

eller torkad

 

Parmesan

 

 

Smör el. margarin

 

 

 

Tillbehör:

 

Caesardressing }

1.0 

dl

Krutonger

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 0

Recept: 246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 44 gram)

Ingredienser

Visa:

Romansallat baby 1.0 kruka 5%

el. annan sallat 0%

Gräslök finhackad 2.0 msk 1%

eller torkad 

Parmesan 0%

Smör el. margarin 0%

 

Tillbehör:

Caesardressing } 1.0 dl 94%

Krutonger 0%

Tillagning (15 min + 15 min )

  1. Finns inte färdig dressing eller brödkrutonger, börja med att tillaga dessa tillbehör. Riv parmesan.

  2. Skölj och riv sallad i mindre bitar.
    Lägg salladen i en skål, tillsätt parmesan och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl. Lägg upp och garnera med gräslök.

Kockens kommentar

Rätten uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Såsen skall egentligen tillredas vid bordet, om det skall vara orginal. Gräslök ingår inte i originalreceptet.

Alternativ

Hemmagjorda brödkrutonger

Hemmagjord Caesardressing

Fler recept inom Sallader, vegetariskt

Liknande recept som Svensk Caesarsallad till maten