Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 125
    
                Kcal / portion: 340
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 1360 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bulgur gryn 2.0 dl 42%
Ingefära 6.0 cm 4%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Spetspaprika röd 1.0 styck 1%
Sockerärter 100.0 gram 3%
Rödkål ansad 300.0 gram 7%
Cocktailtomater 10.0 styck 3%
Olivolja 4.0 msk 33%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Sojasås japansk 1.0 dl 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
 - Skala och finhacka ingefära, vitlök, basilika.
Finstrimla paprika, sockerärter och rödkål.
Halvera cocktailtomater. - Hetta upp olivolja i en wokpanna.
Lägg i ingefära, vitlök och basilika.
Fräs detta några sekunder. - Tillsätt paprika, ärter, rödkål och tomater.
Woka i cirka 2 minuter. Rör om. - Pressa över limejuice och slå på soja.
woka i ytterligare 2 minuter. Rör om. 
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Ingefärsdoftande bulgurwok
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    