Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1990 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Svarta linser torkade 2.5 dl 37%
Grapefrukt 2.0 styck 7%
Rödlök 1.0 st liten 3%
Rucolasallat 30.0 gram 0%
Fetaost 200.0 gram 30%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 23%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
Skala och klyfta grapefrukt.
Skala och finhacka rödlök. - Blanda linser med grapefrukt, rödlök och rucola i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Smula ner fårost.
Pressa citronjuice över.
Ringla olivolja över.
Blanda om i bunken med en slev.
Kockens kommentar
Svarta linser kallas ibland för belugalinser för att de liknar belugakaviar. Linserna kokar lätt sönder.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan