Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 182
    
                Kcal / portion: 339
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2708 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cocktailtomater 400.0 gram 4%
Rödlök 2.0 styck 5%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Olivolja 1.0 dl 28%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Mozzarella 500.0 gram 47%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Persilja 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 14%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
 - Lägg tomater i en form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Tag ut och ställ kallt.
 - Skala och skiva rödlök tunt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Blanda allt försiktigt med tomaterna.
 - Skär mozzarella i skivor. Mixa ihop vitlök, persilja, juice och skal från citron och olivolja. Blanda med osten.
 - Blanda i ruccolan i tomaterna. Lägg upp på fat.
 
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    