Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 71
    
                Kcal / portion: 261
    
                GBR (GI) / port: 9
Recept: 2606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vattenmelon 1.0 styck 31%
Grön sparris färsk 750.0 gram 7%
Vårlök 100.0 gram 1%
Fetaost 400.0 gram 46%
Olivolja 0.5 dl 14%
Basilika 1.0 kruka 0%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och grovtärna vattenmelon. Finstrimla vårlök. Skär av ändar på sparris.
 - Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs sparris cirka 1 minut.
 - Blanda melon, sparris, vårlök och fetaost. Strö över salt och basilikablad.
 
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Somrig melonsallad med sparris och fetaost
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    