Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 21

Kcal / portion: 37

GBR (GI) / port: 0
Recept: 148 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsallad 0%
t.ex.
Isbergssallat 0.5 huvud 29%
och/eller
Tomater 3.0 styck 35%
Gul lök 1.0 styck 36%
Tillbehör:
Dressing? 0%
Matolja? 0%
Vinäger? 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Tvätta och ansa sallat.
Riv sallaten i mindre bitar.
Skala och skiva lök.
Skiva tomater. - Blanda ingredienserna med varandra.
- Tillsätt matolja, vinäger, dressing, kryddor om så önskas, alternativt servera detta till salladen.
Kockens kommentar
Blanda gärna olika sallater med varandra och variera t.ex. med olika rotfrukter t.ex. skivade morötter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Grönsallad helt enkelt
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan