Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 213
    
                Kcal / portion: 257
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 7704 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quinoa gulvit 4.0 dl 15%
Quinoa röd 4.0 dl 15%
Svarta bönor konserv 200.0 gram 3%
Paprika röd 4.0 styck 2%
Squash 3.0 styck 2%
Valnötskärnor 400.0 gram 35%
Tamarisoja } 4.0 msk 1%
Fetaost 600.0 gram 23%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skölj och koka quinoa enligt förpacning.
Låt svalna. - Sätt ugnen på 250ºC.
Kärna ur paprika och skär i långa strimlor.
Skär squash på snedden i cm-tjocka skivor. - Ringla lite olja på ugnsplåt(-ar) och bred ut squash och paprika. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 5 minuter tills fin färg.
 - Hetta upp en stekpanna. 
Lägg i valnötter och ringla över tamarisoja.
Rör om med träslev tills sojan sugits upp av nötterna. - Lägg upp quinoa på stort fat.
Pressa över citronjuice.
Ringla över olivolja. Salta lätt.
Lägg på grönsaker och valnötter.
Toppa med fetaostbitar. 
Kockens kommentar
Passar till: Varmrökt lax.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    