Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 282

Kcal / portion: 746

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 21%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quinoa gulvit 1.5 dl 15%
Quinoa svart 1.0 dl 10%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Fänkål 1.0 styck 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 22%
Halloumi 200.0 gram 19%
Pepparrot färsk 4.0 cm 1%
Creme fraiche 2.0 dl 22%
Olivolja 2.0 msk 8%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackning.
Häll quinoan i en bunke. - Finhacka koriander. blanda med quinoa.
Pressa över citronjuice. - Dela fänkål på längden.
Skär bort rotstock och finstrimla.
Grovhacka valnötter.
Skär halloumi i stavar.
Skala och finriv pepparrot.
Blanda pepparrot med crème fraiche. - Hetta upp olja i stekpanna.
Lägg i fänkål, valnötter och halloumi.
Fräs detta en kort stund. Blanda med quinoa.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på fat. Lägg på crème fraiche.
Kockens kommentar
Koriander ger rätten asiatisk karaktär, men kryddan är speciell och alla gillar inte smaken. Använd därför mängd koriander enligt egen smak.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan