Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Hälleflundra filé 800.0 gram 54%
Passionsfrukt 6.0 styck 4%
Honung flytande 1.0 msk 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%
Mungbönor kokta 4.0 dl 11%
Rödlök 1.0 styck 3%
Avokado 1.0 styck 10%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Romansallat baby 2.0 krukor 1%
Olivolja 2.0 msk 11%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Dela fisken i portionsbitar. Koka mungbönor om ej färdigkokta. (Klicka på ingrediensen för instruktion)
- Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt honung och lite salt. Spetsa med lite kajennpeppar. Rör om.
- Fetta in en ugnssäker form och lägg i fisken. Toppa fisken med passionsfrukt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
- Skala och finhacka rödlök. Skala avokado och ta bort kärnan. Skär i mindre bitar. Grovhacka romansallat.
- Blanda ovanstående med mungbönor i en bunke. Pressa över citron och tillsätt vinäger och olja, Salta och peppra.
- Fördela salladen på tallrikar. Lägg på fisken.
Kockens kommentar
Portionsvikten är ganska lite. Passar väl som huvudrätt i en meny med för och efterrätt.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Passionerad hälleflundra
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: