Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sejfilé 700.0 gram 32%
Ägg 1.0 styck 4%
Potatismjöl 2.0 msk 4%
Mjölk 3.0 dl 10%
Salt 0.5 msk 0%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Tillbehör:
Rödlök 2.0 styck 7%
Potatis 0.8 kilo 30%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis. Förbered grönsaker.
- Rensa och grovmal fisken. Blanda in övriga ingredienser i smeten.
- Skala och tunnskiva lök. Forma fiskbullar t.ex. med hjälp av skedar.
- Hetta upp matfett i panna. Stek bullarna ett par minuter på var sida. Bryn löken.
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Seikaker, norsk fiskbiff
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: